Як повідомляє портал futurism.com, голландське місто Утрехт розпочинає дослідження, яке має виявити, як працюватиме безумовний базовий дохід в місцевих реаліях.

Місто буде проводити експеримент разом із дослідниками з університету Утрехта. Як передає Quartz, група людей, яка сьогодні отримує допомогу по різних соціальних програмах, отримуватиме кожного місяця виплати: на кожну дорослу людину 900 євро; сім’ї та пари отримуватимуть 1300 євро на місяць.

Всього в експерименті буде брати участь 300 людей, з яких близько 50 отримуватимуть безумовний базовий дохід та не підлягатимуть ніяким регуляціям та обмеженням з боку держави. Вони отримуватимуть кошти незалежно від того, як їх будуть витрачати і чи матимуть роботу. Передбачається також створення трьох інших груп, до яких буде застосовано різні законодавчі обмеження, а також контрольної групи, що отримуватиме допомогу від держави на існуючих умовах.

Утрехт також планує залучити до експерименту інші голландські міста: Ніймеген, Вагенінген, Тілбург і Гронінген. Експеримент розпочнеться у січні 2016 року.

Деякі країни, міста та інші населені пункти вже запроваджували базовий дохід для своїх жителів. Зокрема, такі експерименти мали місце в Індії, Малаві, Канаді, США та Намібії. Одним із найвідоміших експериментів з базовим доходом тривав 5 років (з 1974 по 1979 рік) в Канадському містечку Дофін, в провінції Манітоба.

Читайте також: Аргумент на користь базового доходу

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Один коментар до “Голландське місто розпочинає експерименти з безумовним базовим доходом”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *