Запрошуємо вас на лекцію Шанталь Муфф «Афекти демократії», що відбудеться 18 травня о 19:00  у Синій залі Будинку кіно в рамках проекту «Київський Інтернаціонал – ’68 СЬОГОДНІ».

У своїй лекції «Афекти демократії» видатна політична мислителька Шанталь Муфф дослідить ключову роль, яку в політиці відіграють «пристрасті» – спільні афекти, залучені до конструювання колективних ідентичностей. Запозичуючи ідеї Спінози, Фройда й Вітґенштайна, а також розвиваючи власну теорію агоністичної демократії, вона розгляне роль мистецьких практик у створенні афектів, що здатні мобілізувати колективну волю, спрямовану на досягнення демократичного ідеалу.

Шанталь Муфф – бельгійська політична філософиня, професорка політології у Центрі вивчення демократії Вестмінстерського університету у Лондоні, членкиня-кореспондентка Міжнародного коледжу філософії у Парижі. Авторка книжок «Повернення до політичного» (Лондон, 1993), «Демократичний парадокс» (Лондон, 2000), «Про політичне» (Лондон, 2005), «Агоністика: осмислювати світ політично» (2013), а також «В ім’я народу» (2016) разом з Іньїґо Еррехоном.

Мова лекції – англійська із синхронним перекладом українською.

Повний опис програми – за посиланням.
Вхід на всі заходи – вільний.

Проект «Київський Інтернаціонал – ’68 СЬОГОДНІ»  націлений на дослідження політичної та культурної спадщини протестів і боротьби 1968-го з перспективи п’ятдесяти років потому, беручи до уваги суперечності цього історичного моменту для Західної та Східної Європи.

Раніше ми переклали для вас текст Шанталь Муф Музей у контексті радикальної демократії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.