На щорічному Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» буде представлено арт-бук «Еротичний щоденник». Це зібрання художніх і літературних творів 14 сучасних українських художниць та 3 авторок, об’єднаних темою Еросу. Видання підготували київська архітекторка Дана Косміна та кураторка феміністичних проектів Оксана Брюховецька, а дизайн книги створила Лєра Гуєвська. Арт-бук буде виставлено на стенді видавництва «Медуза» протягом усього фестивалю, що триватиме з 30 травня по 3 червня 2018 року в «Мистецькому Арсеналі».

Упорядниці поставили собі за мету дослідити і показати, як сучасні жінки переживають і осмислюють еротизм і сексуальність у мистецтві та текстах, яким є жіночий голос українського культурного середовища. «У художніх роботах знайшли вираження чуттєвість, бажання, іронія, фрустрація, пристрасть, ніжність та інші грані Еросу, який охоплює і пронизує собою різні сфери життя і стає досвідом, втіленим у мистецтві, — розповідає упорядниця книги Оксана Брюховецька. — Формат щоденника передбачає, що в книзі є й чисті сторінки, на яких власник чи власниця зможе робити власні записи чи малюнки».

В «Еротичному щоденнику» представлені художниці:

Аліна Клейтман, Анна Щербина, AntiGonna, Аліна Копиця, Катерина Єрмолаєва, Ксенія Гнилицька, Марія Куликівська, Оксана Казьміна, Саша Попруга, Валентина Петрова, KoTo Utka, Оксана Брюховецька, Дана Косміна, Лєра Гуєвська.

Авторки текстів: Віта Груніч, Марія Сафно, Катерина Міщенко

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.