У п’ятницю, 28 червня, відбудеться дискусія «Вхід заборонено: чому деякі групи виключені з міського простору?», організована Центром соціальних і трудових досліджень. Під час дискусії учасники збираються обговорити, чому деякі  соціальні групи стикаються з виключенням із міського простору та кричущим порушенням права на житло і як цьому можна протидіяти.

До таких вразливих груп організатори відносять людей, які через відсутність достойного доходу чи проблеми зі здоров’ям залишилися на вулиці, етнічні групи, яких переслідують ультраправі, або ВПО. Також особливого пригнічення в цих групах зазнають жінки. Тож організатори дискусії пропонують обговорити повсякдення бідності жінок, буденні практики виживання в умовах такого виключення, структурні фактори та недосконалість політики держави, що спричиняє та посилює проблеми, а також поговорити про можливі методи спротиву та солідарності із цими групами.

Участь у дискусії візьмуть:

Зола Кондур, віце-президентка МБО Ромський жіночий фонд «Чіріклі». Ромська правозахисниця.

Анастасія Рябчук, дослідниця Університету Йоганесбурга і старша викладачка кафедри соціології НаУКМА.

Ніна Потарська, консультантка Women’s International League for Peace and Freedom – Ukraine.

Модеруватиме обговорення Альона Ляшева, соціологиня, яка досліджує житлову нерівність у рамках PhD-програми університету Мілана Бікокка), редакторка журналу соціальної критики «Спільне».

Захід розпочнеться о 19:00 у арт-галереї Port Creative Hub.

Вхід вільний.

Подія у мережі Facebook: https://www.facebook.com/events/39319551783253

Подія відбудеться в рамках проекту «Політекономія гендеру» за підтримки Rosa Luxemburg Stiftung в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.