Скоро працівники британської пошти розноситимуть не тільки листи, а ще й співчуття. Ця пілотна програма — частина нещодавно презентованої стратегії британського уряду по боротьбі з самотністю.

Ініціатива передбачає, що працівники Королівської пошти, розносячи пошту, провідуватимуть людей і ставитимуть кілька питань тим, хто погодиться на них відповідати. Відповіді будуть записані, а потім їх перевірятиме місцева влада або волонтерські організації, аби визначити, чи почувається людина ізольованою. Якщо так, її знайомитимуть із місцевими ініціативами на кшталт The Cares Family — це програма, яка поєднує молодих професіоналів зі старшими сусідами, аби вони проводили разом час та допомагали одне одному. Програму випробують у трьох містах, перші результати очікують десь у червні 2019 року.

З’являється дедалі більше даних про те, що соціальна ізоляція шкодить здоров’ю і може підвищити ризик ранньої смерті на рівні з палінням, і уряди різних країн поступово починають сприймати цю проблему всерйоз. У січні британська прем’єрка Тереза Мей призначила міністра самотності, і 15 жовтня британський уряд представив довгострокову стратегію боротьби з цією проблемою. Уряд планує інвестувати в дослідження причин самотності, її наслідків та розробку стратегій вирішення, розробити спеціальні втручання для тригерних моментів, таких як втрата партнера/ки чи роботи, та ініціювати суспільну дискусію на цю тему.

За матеріалами qz.com

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.