Сьогодні адміністрація Національної академії образотворчих мистецтв таки відрахувала студента Спартака Хачанова, автора антимілітаристської інсталяції «Парад членів». Зробити це їй допомагали члени угрупування С14, що завітали до Академії і намагалися побити художника.

Інсталяція Спартака Хачанова «Парад членів», створена 19 грудня 2018 року в рамках роботи на довільну тему, проіснувала недовго. Майже одразу з образами та погрозами її знищив викладач Володимир Харченко, побачивши в роботі «антиукраїнські мотиви». А ректор НАОМА Андрій Чебикін прокоментував роботу лаконічним «Це хворе» і поставив питання про відрахування студента. І хоча після цього художник неодноразово наголошував, що зображував критику російського імперіалізму, на рішення адміністрації це не повпливало.

Саме ж відрахування супроводжувалося нападом на художника з боку членів ультраправого угрупування С14, які сьогодні прийшли до Академії. Як розповідають студенти НАОМА, ультраправі намагалися витягти художника на вулицю, проте йому вдалося відбитися й закритися в одному з приміщень. Щоб покинути будівлю, студентам довелося викликати таксі. Поліція на місце подій так і не приїхала.

За останньою інформацією від студентів, представники С14 навідалися й у гуртожитки Академії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.