25 жовтня о 19:00 у рамках Київської бієнале «Чорна хмара» запрошуємо вас на лекцію Ізабель Альфонсі «Квір-арт, herstories та емансипативні стратегії».

Простежуючи походження сучасного квір-мистецтва, Ізабель Альфонсі говорить про важливість такої емансипативної стратегії як творення феміністичних текстів з історії мистецтва, які включають аналіз контекстів та середовищ. Спираючись на свою книгу Pour une esthétique de l’émancipation («До естетики емансипації», 2019) авторка представить приклади досліджень культурного активізму минулого, які можуть стати джерелом натхнення для сучасного мистецтва й активізму.

Під час розмови буде представлено також книгу «Право на істину. Розмови про мистецтво і фемінізм» (ред. Оксана Брюховецька та Леся Кульчинська, 2019), у якій опубліковане інтерв’ю з Ізабель Альфонсі. Ми опублікували інтерв’ю з Альфонсі, яке увійшло до збірки.

Ізабель Альфонсі (1979 р.н.) закінчила Інститут політичних досліджень у Парижі та Університетський коледж Лондона. У 2009 році заснувала галерею сучасного мистецтва Marcelle Alix у Парижі, якою керує спільно з Сесилією Бекановіч. З 2014 року читає лекції про генеалогію сучасного квір-арту, деякі з них – в образі драґ-квін. Нещодавно було опубліковано її книгу на цю тему під назвою Pour une esthétique de l’émancipation («До естетики емансипації», 2019).

Захід відбудеться англійською мовою, вхід вільний.

Проект проходить за підтримки ERSTE Foundation, Foundation for Arts Initiatives, Goethe-Institut, Prince Claus Fund та Українського культурного фонду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.