Рух медпрацівни_ць #БудьякНіна, який започаткувала медсестра Ніна Козловська, отримав своє продовження. Після акцій протесту, які минулого тижня пройшли у кількох містах України, вчора у Львові було засновано самоорганізовану «Незалежну всеукраїнську профспілку медиків».

За мету собі члени профспілки ставлять суттєве підвищення зарплати медичним працівникам і працівницям, яка зараз для медсестер може становити 3000-4000 гривень, повернення до тарифної сітки нарахування зарплат замість передбаченої реформою оплати за надані медичні послуги, забезпечення соціальних гарантій і відмова від перетворення медзакладів на комунальні неприбуткові підприємства. 

Рух отримав надзвичайно велику підтримку серед медиків у соцмережах, тож ініціатор_ки створення профспілки очікують, що вже скоро профспілка об’єднає тисячі працівників та працівниць галузі.

Нагадаємо, що старт протестам дав допис у Facebook Ніни Козловської — постової медсестри в неврологічному відділенні Центральної районної лікарні Києво-Святошинського району, яка закликала медиків не миритися з наявним станом справ і виходити до Верховної Ради. Допис став вірусним, а в організованій після цього групі медсестри та інші медпрацівни_ці почали викладати власні фотографії з описом своїх умов праці та платіжками з копійчаними сумами зарплати. А 19 грудня у кількох містах медики вийшли на вуличні акції протесту. Найбільші акції відбулися у Львові, де на вулиці вийшло три сотні медиків, і Києві, де медиків запросили на переговори до МОЗ. Проте конкретних домовленостей під час переговорів досягти так і не вдалося. 

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.