У суботу, 29 лютого, запрошуємо на лекцію Дениса Пілаша про президентські перегони у США та можливі наслідки перемоги на них демократичного кандидата Берні Сандерса. Лекція відбудеться у Залі президій київського Будинку профспілок о 14:00.

У передвиборних перегонах за пост президента США серед численних кандидатів Демократичної партії вперед вибився сенатор Берні Сандерс, який назває себе демократичним соціалістом, відстоює права робітничого класу і закликає до «політичної революції». Найбільш лівий кандидат здобув найбільше голосів на перших внутрішніх голосуваннях Демократичної партії у трьох штатах і за опитуваннями має всі шанси перемогти свого ідеологічного антагоніста — чинного президента-капіталіста Дональда Трампа. Та перед тим йому доведеться подолати опір верхівки самої Демпартії, яка ще на попередніх виборах не збиралася з ним миритися.

Що відбувається в осерді світового капіталізму й чого чекати на виборах? Що пропонують різні кандидати і як безкоштовна медицина й освіта в числі решти пунктів програми Сандерса, яку ще кілька років тому таврували як «занадто радикальну» для США, здобули підтримку більшості американців? Як на цьому позначився підйом соціальних, профспілкових і страйкових рухів? Що призвело до того, що дедалі більше американців (особливо молодих) віддають перевагу соціалізму перед капіталізмом і відносять себе до робітничого, а не середнього класу? І які наслідки матимуть такі тектонічні зсуви в американському ідеологічному ландшафті для решти світу?

Подія у Facebook: https://www.facebook.com/events/2889024787820374/ 

Вхід вільний.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.