15 липня о 20:00 в онлайн-режимі пройде лекція на тему зінів та їхньої історії, яку проведуть Олександра Камінська (Ola Kamińska) та Агата Внук (Agata Barbara Wnuk) з Girls to the Front.

Лекторки поділяться своїм досвідом створення зіну, розкажуть про їхню історію і представлять потенціал зіну, як медіа для менш привілейованих соціальних груп.

Також Агата та Оля проведуть п’ятихвилинний майстер-клас із вироблення міні-зіну. Тому всім учасни_цям лекції пропонується підготувати наступні матеріали: 1 аркуш А4, ножиці та ручку.

Лекція відбудеться онлайн із перекладом в Zoom за посиланням https://zoom.us/j/99943208973​.

Модераторка – головна редактора «Лезо» Катя Семчук
Переклад з польської на українську – Наталія Дерев’яненко

Лекцію організовує лесбійський* самвидав «Лезо» за підтримки Фонду Рози Люксембург в Україні.

Girls to the Front – це ініціатива Агати Внук та Олі Камінської. З 2015 року вони організовують концерти дівчат з Польщі та закордону, різні заходи, виступи, дискусії та майстер-класи (включаючи тренінги з виготовлення зіну на фестивалях Unsound 2019, Read! 2019), а також публікують власний феміністичний квір-зін. З липня 2019 року мисткині ведуть власну трансляцію на польському радіо Kapital Radio.
Основна мета Girls to the Front – створити спільноту людей, які ідентифікують себе, як дівчата, жінки та квір – спільноту доступну, яка надихає та підтримує, у якій кожен голос однаково важливий.

«Лезо» – це український лесбійський* самвидав, який створюють сапфічні жінки* для сапфічних жінок*.

Це паперовий простір для лесбійок*, їхніх думок, критики, мрій, бачень. Це платформа свободи виразу лесбійської* побутової культури, індивідуальної творчості, сексуальної та гендерної ідентичності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.