Запрошуємо вас на дискусію «Соціальне відтворення у період криз» та презентацію дослідження Центру соціальних і трудових досліджень про проблеми дитячих садків в Україні, що відбудуться у суботу, 17 жовтня о 13:00 в рамках конференції «Фоєрбах 11» журналу «Спільне».

На заході піде мова про соціальне відтворення в капіталістичному суспільстві, гендерну нерівність та жіночу працю. Зокрема, будуть обговорені такі питання:

  • як кризи та проблемна державна політика впливають на доступ до доглядової інфраструктури, зокрема медицини та дитячих садків?
  • яку ціну платять працівниці цих закладів за «адаптацію» соціальної сфери у період криз?
  • як така ситуація пов’язана з множинними нерівностями і як вона посилює їх?
  • які існують колективні та індивідуальні спроби подолати проблеми соціального відтворення?

Подія складатиметься із двох частин:

13:00: Тематична дискусія про про множинні нерівності, соціальне відтворення у період криз, доступ до соціальної та доглядової інфраструктури, права працівниць, задіяних у ній.

Учасниці дискусії:
Оксана Дутчак
, кандидатка соціологічних наук, викладачка кафедри соціології КПІ, дослідниця Центру соціальних і трудових досліджень.
Анастасія Рябчук, кандидатка соціологічних наук, доцентка кафедри соціології НаУКМА.
Альона Ткаліч, редакторка ІА «Соцпортал», активістка ГО «Соціальний рух».

15:00: Презентація дослідження Центру соціальних і трудових досліджень про проблеми дитячих садків з перспективи працівниць та молодих матерів.

Презентація відбудеться за участі:
Олени Стрельник, докторки соціологічних наук, дослідниці гендерних питань, публіцистки.
Оксани Дутчак, кандидатки соціологічних наук, викладачки кафедри соціології КПІ, дослідниці Центру соціальних і трудових досліджень.

Дискусію та презентацію модеруватиме Надія Чушак, антропологиня, викладачка кафедри соціології НАУКМА.

Подія відбудеться онлайн із прямою трансляцією на Facebook. Актуальна інформація щодо трансляції з’явиться на сторінці події.

 «Фоєрбах 11» — щорічна конференція, започаткована журналом соціальної критики «Спільне» у 2019 році, яка збирає науковців та активістів для обміну знаннями і досвідом. Конференція покликана подолати розрив між соціальною наукою і практикою прогресивних рухів, відійти від традиційного академізму та експериментувати з новими форматами.

Журнал соціальної критики «Спільне» — українське ліве інтелектуальне видання, засноване 2009 року. Спільне висвітлює широке коло тем — української та міжнародної політики, економіки, освіти й науки, екології, гендеру, культури тощо, за допомогою сучасних критичних соціальних теорій

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.