На черговій сесії Роменської міської ради було прийнято рішення виділити 1 млн. 100 тис. гривень на погашення боргів по заробітній платі перед медичними працівниками Роменської лінійної поліклініки та боргів за комунальні послуги, які не оплачували з початку року. Таким чином, основні вимоги трудового колективу поліклініки, що вдався до першої в історії України пішої ходи медиків до Києва, були виконані.

За словами головного лікаря поліклініки Володимира Зінькова, виплати зарплат вдалося добитися саме завдяки акції протесту та розголосу, який вона спричинила. Проте спеціальна комісія, яку обіцяло під час акції у Києві Міністерство охорони здоров’я, до міста Ромни за місяць так і не доїхала. Також медикам вдалося захистити своє добре ім’я. Кримінальна справа про нецільове використання коштів, відкрита по факту, але націлена проти керівництва поліклініки, була закрита.

На жаль, збереження самого медичного закладу — програму-максимум протестувальників — за словами Зінькова, виконати так і не вдалося. Лінійна поліклініка буде ліквідована, а що постане на її місці — наразі не ясно. Головний лікар допускає, що майно, яке перейшло на баланс міста, можуть просто розпродати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.