«Політична критика» та Центр візуальної культури запрошують на лекцію Антона Лягуші «Уявний Донбас часів Олімпіади-84: історична тропологія, радянський феодалізм і відчуження», що відбудеться у неділю, 14 серпня, о 19.00 у Центрі візуальної культури. Лекція пройде в рамках проекту «Олімпіада-84 у Донецьку».

Історія Донбасу вісімдесятих – це історія любові і ненависті до людей і життя, це історія про радянську систему, яка продовжувала знущатись над особистістю. Але одночасно – це і історія свободи, світського та особистого життя поза радянським простором. Це історія (поза)радянської топонімики, що промовляє до нас назвами Шевченка-Нельсона, Бродвею та зустрічами в комунізмі. Донбаські вісімдесяті – це історії свободи абсолютного рабства, історія відчуження та неучасті в системі, це історія пихатості та підкорення.

Антон Лягуша – кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії Донецького національного університету (Вінниця). Займається історичною наратологією та історією Європи ХХ сторіччя.

Проект «Олімпіада-84 у Донецьку» є частиною програми CSM / Фундації Центр Сучасного Мистецтва і онлайн-журналу Korydor «Від першої особи: Пам’ять. Голос. Діалог», профінансованої National Endowment for Democracy (NED).

Вхід вільний.

http://olympiad84.tilda.ws/

https://www.facebook.com/Olympics84/

https://www.facebook.com/events/634395966727411/

+38093 391 15 25 (Руслана)

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.