Центр соціальних і трудових досліджень запрошує на семінар “Новітні технології: звільнення чи пригноблення”, що відбудеться у середу, 12 жовтня по вул. Рейтарська, 29-б (4-й поверх).

Сучасний розвиток продуктивних сил та інформаційно-комунікаційних технологій є передумовою для постановки питання про довгоочікуване звільнення людини від рутинної праці та переходу до творчої діяльності. Поява автоматизованих виробництв і 3D-принтерів, нові рішення в логістиці та управлінні процесами – все це небачене раніше розмаїття засобів має слугувати для мінімізації зусиль у системі, в якій людина була гвинтиком створення продукції. Але наскільки такі можливості використовуються сьогодні в глобальному вимірі? Автоматизація стає фактором революційної зміни економічної системи чи слугує подальшому зростанню нерівності? Чому впровадження нових технологій втілюється в першу чергу у контролі за працівниками, а не безпосередньому спрощенні їхньої праці? Яким чином обмеження впровадження технологій пов’язано із просуванням концепції «економіки знань»? Яка ситуація з автоматизацією склалась на українських підприємствах?

Про ці та інші питання ГО «Центр соціальних і трудових досліджень» пропонує подискутувати в рамках семінару.

Серед учасників:

– Захар Попович, кандидат економічних наук, заступник директора ГО «Центр соціальних і трудових досліджень», докторант Інституту досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г.М. Доброва НАН України.

– Оксана Дутчак, соціологиня, заступниця директора ГО «Центр соціальних і трудових досліджень».

– Вікторія Мулявка, соціологиня ГО «Центр соціальних і трудових досліджень».

Початок семінару о 19:00. Вхід вільний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.