Запрошуємо вас на лекцію Катажини Шимелевич «Чи достатньо big data, щоб виграти вибори? Міфи та факти про аналітику даних, політику та соціальні медіа», що відбудеться 1 червня о 18:00  у Київському політехнічному інституті ім. Сікорського.

За останні декілька років використання великих даних (big data) та соціальних медіа для впливу на політичні процеси перетворилося на поширену практику. Мікротаргетинг, боти та алгоритмічна пропаганда як фактори політичних дебатів в Інтернеті стали реальною проблемою. Задовго до скандалу з використанням приватних даних мільйонів користувачів Facebook політтехнологами з Cambridge Analytica постало питання про те, що такі маніпулятивні технології підривають демократичні інститути. Під час лекції Катажина Шимелевич з польської фундації Panoptykon розгляне питання, пов’язані з використанням великих даних та соцмереж з політичною метою.

Катажина Шимелевич — дослідниця Інтернет-безпеки, публіцистка, юристка, голова фундації Panoptykon (Варшава), яка займається захистом прав інтернет-користувачів. Катажина є однією з ініціаторок загальноєвропейського руху проти угоди ACTA. Більше інформації про фундацію Panoptykon: https://en.panoptykon.org/.

Організатор — проект «Граматика діалогу: виклики капіталізму платформ». Проект спрямований на розвиток критичних підходів до персоналізованого Інтернету і корпоративної політики Інтернет-платформ, дослідження таких явищ як маніпуляції в соціальних медіа, кіберпропаганда, Інтернет-цензура і порушення цифрових прав.

Мова лекції — англійська з послідовним перекладом на українську.

Вхід вільний.

За підтримки Rosa Luxemburg Stiftung в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.