18 жовтня в PinchukArtCentre відбудеться лекція про офшоризацію української економіки як одну з основних загроз розбудові демократичного ладу та громадянського суспільства в Україні. На основі дослідження, нещодавно презентованого у Європарламенті, його співавтори — економіст Захар Попович та юрист Віталій Дудін — розкажуть про масштаби ухиляння від сплати податків в Україні, схеми виведення прибутків та історію їх виникнення.

Подія відбудеться на 2-му поверсі PinchukArtCentre в експозиції виставки виставки «І знову демократія?». Участь безкоштовна.

Початок лекції  о 19:00.

Реєстрація обов’язкова. Зареєструватися можна тут.

Інтерв’ю з керівником дослідження Олександром Антонюком.

Захар Попович – кандидат економічних наук, заступник директора Центру соціальних та трудових досліджень, співавтор дослідження «Переміщення прибутку при експорті залізної руди в Україні» (2018), а також дослідження «Асоціація з ЄС: наслідки для економічного розвитку та ринку праці в Україні» (2015).

Віталій Дудін – аспірант Київського університету права НАН України, юрист Центру соціальних та трудових досліджень, автор розділу «Можливості у боротьбі з податковою мінімізацією в офшорах: юридичний аспект» дослідження «Альтернативні механізми соціально-економічного розвитку України» (2016).

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.