Завтра, 25 січня, відбудеться акція на підтримку художника Спартака Хачанова, якому загрожує відрахування з Національної академії образотворчих мистецтв через інсталяцію «Парад членів». Роботу майже одразу зруйнував викладач Володимир Харченко, а у бік Спартака від нього прозвучали погрози. Акція розпочнеться о 12:00 біля головного корпусу НАОМА.

23 січня відбулася Вчена рада Академії, де розглядалося питання про відрахування художника, проте офіційного рішення поки немає. Додатковий тиск на адміністрацію та художника також відбувається з боку ультраправих сил. Так, вчора в НАОМА прийшли представники ультраправого угрупування С14, що намагалися напасти на Спартака Хачанова спочатку у навчальному корпусі Академії, а потім — у студентському гуртожитку. В результаті художнику довелося викликати поліцію та покидати навчальний заклад на таксі.

Організатори акції закликають підтримати художника, боротися проти цензури в художньому середовищі, а також вимагають звільнення Андрія Чебикіна з посади ректора, яку він обіймає з 1989 року.

Про події навколо роботи Спартака Хачанова, а також попередні акти цензури в Академії читайте у статті Валерії Зубатенко «Панический страх гениталий ректора НАОМА».

Зустріч у мережі Facebook: https://www.facebook.com/events/374531339765289/

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.