Девід Гребер, відомий антрополог, анархіст та викладач Лондонської школи економіки помер у Венеції у віці 59 років. Про це повідомляє агенція Associated Press із посиланням на агента Гребера. Причина смерті наразі невідома.

Серед найвідоміших робіт Гребера – «Борг: перші 5000 років історії» (2011), в якій він досліджує, як борг ліг в основу багатьох сучасних соціальних інститутів, збірка ессеїв «Утопія правил» (2015), що звертаються до теми тотальної бюрократизації нашого суспільства, книжка «Гівняні роботи» (2018), в якій автор доводить, що до половини наявних у суспільстві робочих місць позбавлені будь-якої суспільної користі.

Гребер також був він був одним зі співорганізаторів та активних учасників руху Occupy Wall Street і займав активну публічну позицію щодо становища курдів на Близькому Сході. 

Остання книжка Девіда, яку він написав у співпраці із Девідом Венгровом — «Світанок усього: нова історія людства» (The Dawn of Everything: a New History of Humanity) — побачить світ уже після його смерті, у наступному році, повідомляє The Guardian.

Джерело: Associated Press

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.