Сьогодні, 12 травня, у День медичної сестри активістки руху медсестер «Будь як Ніна» прийшли до Міністерство охорони здоров’я України, щоб вкотре привернути увагу чиновників до проблем у галузі. До акції вийшов міністр Максим Степанов.

Учасниці руху розказали про катастрофічну ситуацію, яка, на їхню думку, склалася у медицині. За їхніми словами, другий етап медреформи перетворив лікарні на підприємства, де директори мають фантастичні зарплати, тоді як медики, чиї зарплати прописуються у колективному договорі, абсолютно безправні. Зарплати медсестер можуть становити 3-4 тис. гривень, тоді як навантаження через пандемію та масові звільнення персоналу суттєво збільшилося — часом до 12 годин на день. Щоб проілюструвати таку нерівність, активістки принесли продукти, які може дозволити собі директор КНП та медсестра.

Також, за словами медсестер, медики, що заразилися коронавірусом, стикаються з непідйомниим бюрократичними процедурами, аби довести, що інфікування відбулося на робочому місці.

Міністр Степанов заявив, що підтримує вимоги медиків і виступає за мінімальну зарплату у галузі на рівні 23 тис. для лікарів і 17 тис. для медсестер. Проте такі зміни можна буде внести лише з наступного року, прописавши їх у бюджеті, чого може і не відбутися. Наразі ж конкретних механізмів вирішення проблем, озвучених учасницями руху «Будь як Ніна», почути не вдалося.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.