21 травня у Києві пройшла акція «Зупинимо сафарі на Подолі». Близько 500 людей зібралися під будинком Подільського управління поліції Києва на знак протесту проти поліцейського свавілля.

Організаторами акції стали культурно-розважальні заклади Подолу, представни_ці подільської спільноти та низка громадських організацій. Учасни_ці вимагали припинити поліцейське переслідування людей, звільнити начальника Подільського управління поліції Павла Василенка та притягнути його до відповідальності. Серед інших вимог акції було покарання правоохоронців, які вчиняли напади на культурні заклади Подолу та їхніх відвідувач_ок.

Паралельно з акцією проти поліцейського насильства біля відділку відбулася акція Центру реабілітації «Світ без залежності». Вони заявили, що виступають за закриття метадонових аптек, Telegram-каналів із продажу наркотичних речовин тощо.

Нагадаємо, що у ніч з 18 на 19 травня на перехресті Кирилівської та Мильного провулку у Києві правоохоронці побили та декілька годин тримали у кайданках Дмитра Бугайчука ㅡ художника, музиканта, засновника гурту «Дичка».

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.