Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на дискусію «Жінки, партії, квоти: як досягти гендерної рівності у політиці?», що відбудеться у четвер, 12 березня, о 19:00.

У 2015 році в усіх органах влади України повинно було бути не менше 30% жінок. Принаймні, такі зобов’язання Україна взяла перед ООН. Проте, наразі у нашому парламенті майже 90% складають чоловіки. Президент нашої країни та деякі політичні експерти обґрунтовують необхідність збільшення кількості жінок в політиці тим, що це допоможе «досягнути спокою, мудрості», «подолати корупцію». Схоже, що для реального забезпечення доступу жінок до політики та влади у можновладців не вистачає ні політичної волі, ні знання механізмів здійснення таких реформ, ані навіть розуміння ідеї рівності статей.

Дискусія має на меті прояснити цілі досягнення рівності між жінками та чоловіками у владі, обговорити механізм «позитивної дискримінації», встановлення квот на владних посадах та зміни виборчого законодавства, висвітити досвід застосування відповідних реформ у світі.

Учасники:

Тамара Марценюк – кандидатка соціологічних наук, доцентка кафедри соціології Національного університету «Києво-Могилянська академія», викладачка курсу «Гендер і політика».

Олена Єна – Старший менеджер програми «Жінки-лідерки», Національний Демократичний Інститут

Захар Попович – кандидат економічних наук, активіст соціалістичного об’єднання «Ліва опозиція», співавтор проекту статуту політичної партії соціальної революції, який передбачає широке використання гендерних квот.

Модераторка – Ольга Веснянка

Вхід вільний

Показ відбудеться в рамках феміністичної програми Центру візуальної культури, що триватиме з 3 до 19 березня

За підтримки ERSTE Stiftung, Charles Stewart Mott Foundation та Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine
350px-ERSTE_Stiftung_Logo Mott-Logo-PMS-315-and-black Druck

Інформаційний партнер:
04edb8ec-4d0b-4a6a-a76a-a926435b63192

Контакти:

+38063 1481204 (Назарій Совсун)
vcrc@vcrc.org.ua
facebook.com/vcrc.org.ua
vcrc.org.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *