«Поки Україна перебуває в стані війни, чиновники усіх рівнів користуються цим, щоб легалізувати дискримінаційні дії по відношенню до ЛГБТ і виправдати обмеження прав і можливостей громадян та громадянок України. Ми постійно потерпали від утисків з боку влади проте тепер наше положення стало майже нестерпним – підвищений рівень агресії в суспільстві спрямовується саме на нас, як на одну з найменш захищених категорій населення» – вважає Анна Шаригіна, директорка Міжнародного форуму ЛГБТ «КиївПрайд2015».

В рамках КиївПрайду заплановано понад 20 заходів для ЛГБТ-спільноти та дружніх людей. В програмі форуму – круглі столи, дискусії, кінопокази, тренінги та виставки. У заходах візьмуть участь активісти та активістки з усіх регіонів України, представники та представниці ЛГБТ-організацій з-за кордону, дипломати/ки, правозахисники/ці та громадські діячі/ки з країн Євросоюзу. Детальніше про ці події можна довідатися на офіційній сторінці «КиївПрайду2015» – http://kyivpride.org/

«Мета міжнародного ЛГБТ форуму «КиївПрайд2015» – привернути увагу до того, що деякі групи населення в українському суспільстві досі мають менше прав та свобод, аніж інші, попри декларовану рівність. Наше завдання – досягнути справжньої демократії та рівності для всіх», – заявляє член Оргкомітету «КиївПрайд2015» та голова Всеукраїнської громадської організації «Гей-альянс Україна» Тарас Карасійчук.

Організайний комітет закликає усіх небайдужих підтримати КиївПрайд. Продемонструвати свою солідарність та відданість принципам демократії можна буде, зокрема, вийшовши на вулиці під час Маршу Рівності, запланованого на 6 червня 2015 року. Оргкомітет розраховує, що цьогоріч влада міста Києва та правоохоронні органи забезпечать можливість проведення Маршу і гарантують цим самим право на свободу мирних зібрань та вільне волевиявлення для усіх бажаючих. Адже, як стверджує активістка ЛГБТ-руху та членкиня Оргкомітету «КиївПрайд2015» Олена Семенова: «Прайд – це публічна подія. Це наш відкритий діалог з владою. Це також наш діалог з суспільством. Люди повинні бачити, хто ми є насправді, чому ми вважаємо, що наші права як громадян порушуються, і чого ми хочемо. Різноманітності не треба соромитися. Кожен рік ми будемо нагадувати про це знову і знову».

З історії заходу:

Міжнародний форум ЛГБТ КиївПрайд було започатковано у 2012 році. У 2012 році, незважаючи на успіх закритих заходів для спільноти, проведення Маршу Рівності акції заблокували хулігани і радикали. Однак у 2013 році міська влада змогла гарантувати безпеку правозахисної ходи і Марш відбувся за участі ЛГБТ-спільноти, правозахисних активістів/ок та гостей з інших країн. Минулого ж року київський мер і керівники відповідальних структур публічно відмовилися захищати право громадян України на мирні зібрання, і Організаційний комітет КиївПрайду2014 змушений був відмовитися від ідеї проведення мирної маніфестації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *