Рішення щодо раніше анонсованого проекту політичних заходів щодо секс-роботи було прийняте на надзвичайно важливому голосуванні на зустрічі Міжнародної ради Amnesty International, в якій взяли участь делегатки з усього світу.

«Міжнародна Амністія» підтримує повну декриміналізацію секс-роботи (якщо секс має місце за згодою усіх сторін і між повнолітніми). Також організація закликає убезпечити секс-працівниць від експлуатації, торгівлі людьми та насильства.

У заяві «Міжнародної Амністії» стверджується, що секс-працівниці є однією із наймаргіналізованіших груп і постійно стикаються з дискримінацією та насильством. Відповідно, організація сподівається, що розроблений нею проект стосовно секс-роботи сприятиме захисту прав цієї спільноти.

Вищезгаданий проект політичних заходів стосовно секс-роботи спирається на дослідження, проведені ООН, ВООЗ, UNAIDS та іншими організаціями й на власне дослідження «Міжнародної Амністії», проведене у чотирьох країнах. Під час написання проекту проводилися консультації із об’єднаннями секс-працівниць і колишніми секс-працівницями, аболіціоністськими організаціями, феміністськими та жіночими організаціями, ЛГБТІ-активіст(к)ами, організаціями з боротьби проти торгівлі людьми та організаціями з протидії ВІЛ/СНІД.

Як показали вищезгадані дослідження та консультації, політика декриміналізації є найбільш ефективною у справі захисту секс-працівниць.

Нагадаємо, що секс-працівниці часто стикаються з фізичним та сексуальним насильством, довільними арештами та затриманнями, харасментом та здирництвом, торгівлею людьми, примусовим тестуванням на СНІД і медичним втручанням. Вони часто є виключеними із системи соціального забезпечення, системи охорони здоров’я, а також не мають доступу до юридичного захисту своїх прав.

Пропонуємо також переглянути відео, у якому заступник директора Amnesty International у Європі Гаурі ван Гулік детально пояснює, чому є потреба у захисті прав людини секс-працівників.

Першою країною, яка декриміналізувала секс-роботу, була Нова Зеландія у 2003 році.

Читайте також:

Секс-работа: от аболиционизма к декриминализации (Дафна Рачок)

«Секс-работники давно являются маргинализированным сообществом, уязвимым к насилию, нарушению прав человека» (Елена Цукерман)

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *