Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на лекцію Жеремі Готьє «Етнографія методів втручання поліції в зонах підвищеної уваги («чутливі» райони) у Франції», що пройде у четвер, 17 грудня у Центрі візуальної культури. Початок о 19:00.

Лекція Жеремі Готьє побудована на основі довготривалого етнографічного опитування «дійових осіб громадського порядку» (поліція, мерія, органи правосуддя) одного великого французького міста. Вона пропонує новий погляд на питання співвідношення між діяльністю поліції та політичною владою. На прикладі так званої «Реформи пріоритетних зон безпеки», що реалізується у Франції з 2012 року, суть якої полягає в «територіалізації» діяльності поліції шляхом зосередження поліцейських сил на територіях, що вважаються «чутливими», доповідач представить стратегії, які обираються керівниками поліції відповідно до вимог центральної влади. Він також проаналізує розподіл влади між різними інституціями, залученими до реалізації місцевої безпекової політики, а також вплив реформ такого типу на стосунки між поліцією та мешканцями цих «чутливих» районів.

Жеремі Готьє є соціологом, працює в Інституті міждисциплінарних досліджень соціальних проблем (IRIS-EHESS) у Парижі та у Франко-німецькому центрі соціальних досліджень ім. Марка Блока у Берліні. Його дослідження в основному зосереджувалися на питаннях, пов’язаних з діяльністю поліції у Франції та Німеччині: стосунки між поліцією та меншинами, прояви дискримінації та расизму з боку поліції, гендерні виміри в роботі поліції, реформи суспільної безпеки, а також співвідношення права та дій поліції.

Лекція є частиною циклу «Міграції, ідентичності, території», розробленого Французьким інститутом, і відбудеться в рамках  «Школи переміщених осіб», що є складовою програми Київської бієнале 2015  «Київська школа».

Лекція відбудеться французькою мовою з послідовним перекладом на українську.

Вхід вільний
Контакти:

+38096 492 96 00 (Наталка Нешевець)

vcrc@vcrc.org.ua

facebook.com/vcrc.org.ua

vcrc.org.ua

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *