Нещодавно на «Політичній критиці» вийшли уривки з книги Мішеля Онфре «Сила життя. Гедоністичний маніфест», що вийшла у видавництві «Ніка-Центр».

Цього тижня ми запрошуємо вас відвідати презентацію українського перекладу цієї книги за участі самого автора, Мішеля Онфре, та перекладача видання Андрія Рєпи, яка відбудеться 21 квітня о 18:00 на сцені «Кафе Європа» у Мистецькому Арсеналі.

Мішель Онфре (Michel Onfray) — французький філософ, засновник Народного університету Кана, де він читає лекції з історії філософії, викладаючи її у відповідності зі своїми гедоністичними і лібертарними поглядами, які суттєвим чином розходяться з офіційною університетською філософією. За словами Онфре, народний університет — це філософська спільнота, що прагне не до ідеологічної однозначності, а до зв’язності: до екзистенційної, веселої і політичної практики філософії, лівого ангажування, яке передбачає, що ми не накопичуємо знання для особистих цілей, а ділимося ними, віддаємо їх і розподіляємо серед тих, хто їх зазвичай позбавлений — серед народу народного університету.

У «Гедоністичному маніфесті» філософ ділиться своїми світоглядними, політичними, екзистенційними переконаннями. У цій праці Онфре стверджує, що політичний вимір гедонізму сягає від Епікура до Джона Стюарта Мілля, охоплюючи таких мислителів, як Джеремі Бентам і Гельвецій, проголошуючи головне: його метою є досягти «найбільшого щастя для найбільшої кількості індивідів».

Андрій Рєпа — перекладач, літературознавець, філософ, культуролог, есеїст. Перекладає переважно праці з філософії, соціології, історії. Співпрацює з видавництвами «Ніка-Центр», «К.І.С.», із часописами «Ї», «Критика», газетою «Дзеркало тижня». Закінчив аспірантуру Національного університету «Києво-Могилянська академія», стажувався в університеті Марка Блока (Франція). Лауреат Премії Григорія Сковороди за найкращий переклад з французької мови, яку здобував двічі: в 2010 та 2014 роках.

Презентація і зустріч з автором, пройдуть в рамках VI міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» (20.04 – 24.04.2016) – щорічного фестивалю, покликаного сприяти розвитку українського літературно-мистецького середовища та книжкового ринку шляхом міжнародного обміну й поширення найкращих світових практик. У центрі уваги фестивалю — культурна модернізація, самоосвіта і популяризація читання. Про інші заходи «Книжкового Арсеналу» можна дізнатися за посиланням.

За підтримки Французького інституту в Україні.

Читати більше:

Сила життя. Гедоністичний маніфест

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *