Центр візуальної культури та Марія Куліковська оголошують набір студентів на перший міні-курс Школи політичного перформенсу.

Школа політичного перформенсу – спільний проект Марії Куліковської та Центру візуальної культури, що стане перманентною платформою для обміну досвідом та спільної творчості. Відкриті лекції будуть поєднуватися із практичними заняттями, семінарами, інтенсивними воркшопами, колективними акціями та перформенсами учасників та викладачів школи. Зі студентів Школи буде створена художня група політичного реагування, з якою буде реалізована серія проектів у публічному просторі.

Усім, хто бажає взяти участь у першому міні-курсі від Марії Куліковської, потрібно надіслати свою заявку з 5 до 28 серпня на адресу spp.vcrc@gmail.com . Заявка має складатися з CV (та/або портфоліо) заявника/заявниці та короткого мотиваційного листа, в якому заявникам необхідно вказати, чому він/вона хочуть взяти участь в проекті, які їхні очікування від курсу, та які завдання він/вона ставлять перед собою як студентами Школи політичного перформенсу. Результати опен-колу будуть оголошені 1 вересня.

Заняття в Школі політичного перформенсу проводитимуться безкоштовно.

 Марія Куліковська – сучасна художниця. Народилася в Керчі. Закінчила Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури, факультет архітектури в Києві. Марія є авторкою багатьох перформенсів, акцій та учасницею хеппенігів, серед яких: War and Pea$e (Маріуполь, 2016), 9th of May (персональна виставка; Лондон, 2016), 1 May (Лондон, 2016), Happy Birthday (Лондон, 2016), Patience?, #Onvacation (Venice Biennale, 2015), White (2015), Untitled (2014), 254 (2014) та інші.

Центр візуальної культури (ЦВК) був створений у 2008 році як майданчик для співпраці між академічними, художніми та активістськими спільнотами. ЦВК є незалежною громадською організацією, що займається видавничою і виставковою діяльністю, науковими дослідженнями, проведенням публічних лекцій, дискусій і конференцій.

 

Школа політичного перформенсу

facebook: www.facebook.com/spp.ukraine

email: spp.vcrc@gmail.com

Центр візуальної культури

vcrc@vcrc.org.ua

www.facebook.com/vcrc.org.ua

+38 (093) 0400548 Леся Кульчинська

+38 (067) 6695457 Ганна Цибa

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.