«Політична критика» та Французький інститут в Україні запрошують на показ французького документального фільму «Дякую, шефе!» 22 та 24 листопада в кінотеатрі «Жовтень». Показ стрічки, що стала культовою під час цьогорічних протестів у Франції, відбудеться в рамках Місяця документального кіно від Французького інституту в Україні у співпраці з «Політичною критикою».

Ця документальна стрічка мала великий резонанс у Франції та Європі під час прем’єри в лютому 2016 року і здобула надзвичайну популярність серед французьких глядачів на хвилі протестів Nuit Debout! («Нічне стояння»).

У Джойселін та Сержа Клюр все йде шкереберть: фабрика, де вони працювали, виробляла костюми Kenzo (група LVMH) в Пуа-дю-Нор, біля Валансьє́нн, але виробництво було перенесено в Польщу. І ось пара залишилася без роботи. Вони загрузли в боргах, ще й відтепер ризикують втратити свій будинок.

У цей момент у їхні двері стукає Франсуа Рюффен, засновник газети «Факір». Франсуа впевнений, що він їх врятує. Разом із бельгійським податковим інспектором, делегаткою від Загальної конфедерації праці черницею-комуністкою та двома колишніми продавцями з торгового центру «Самаритен» він вирішує донести справу Клюр до генеральної асамблеї LVMH і вперто налаштований торкнутися серця виконавчого директора групи Бернара Арно.

Та чи зможуть ці бунтівники-Давиди здолати мільярдера-Голіафа? Чи вдасться нашій банді чотирьох із Пікардії обдурити провідного світового виробника предметів розкоші і найбагатшого чоловіка у Франції?

Режисер: Франсуа Рюффен, лівий активіст, журналіст та засновник газети «Факір» (араб. «Бідність»)

Трейлер фільму з українськими субтитрами: https://www.youtube.com/watch?v=263tfqRBjgs

Фільм демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Також у рамках програми показу 23 листопада в приміщенні Центру візуальної культури відбудеться дискусія щодо проблем, піднятих у фільмі — «За кулісами мрії: вразлива праця як модус сучасності».

http://institutfrancais-ukraine.com/ua

http://vcrc.org.ua/

По детальну інформацію звертайтеся:

politychna.krytyka@gmail.com

https://www.facebook.com/politkrytyka/

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.