Фундація Центр Сучасного Мистецтва (CSM) і Korydor – журнал про сучасну культуру запрошують художниць/ків, культурних менеджерок/ів, а також журналісток/ів і дослідниць/ків із різних регіонів України взяти участь у проекті “Точки наближення”, присвяченому роботі зі складним досвідом та травматичною пам’яттю мешканців і мешканок України.

Щоденні досвіди війни й тих, хто вже повернувся з неї (чи живе поруч), існують в усних історіях, приватному просторі, в межах родин, часом – у спільних дискусіях, соціальних проектах, де озвучуються різні відчуття, спогади й позиції учасників. Однак цього приватного простору недостатньо, щоби важливі питання не зникали й не були витіснені домінантним наративом про війну. Запобігти цьому може збирання й осмислення «пересічних» досвідів різних спільнот і окремих людей, зокрема – через мистецькі практики, які здатні увібрати в себе все розмаїття часом суперечливих позицій, а також журналістську діяльність, яка забезпечила б медійну присутність голосів тих, чий досвід та пам’ять вкрай рідко потрапляють у фокус медіа. Подоланню дистанції між тими, хто слухає і тими, хто розповідає, присвячений проект «Точки наближення».

Поєднуючи точки зору «різного наближення»: митців, журналістів, культурних менеджерів, учасників із різних регіонів України і з-за кордону, – проект прагне наблизитися до розуміння досвіду вразливих спільнот, а також, використовуючи мистецтво як медіум, зробити його частиною досвіду ширшої аудиторії. У центрі нашої уваги опиняться Дніпро та Харків – міста, де розташовані найбільші волонтерські організації, центри допомоги військовим та внутрішньо переміщеним громадян(к)ам, – обласні центри, що розташовані найближче до лінії фронту.

Резиденції триватимуть із 3 по 7 грудня у Харковіз 10 по 14 грудня у Дніпрі.

Участь у проекті – безкоштовна. Організатори забезпечують проживання учасників, проїзд до Дніпра/Харкова та добові.

Дізнатися про проект більше: http://www.csmart.org.ua/one-news/open-call-proektu-tochki-nablizhennya/

Подати заявку на участь можна до 23:59 21 листопада 2016 за допомогою онлайн-форми:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeM67YMGFBVhPQt1zHWK3UFhVBViBQMSEZYw4GlR4G00MU-tw/viewform. Результати відбору буде оголошено 24-25 листопада 2016.

За новинами проекту стежте на сторінці події у Facebook: http://bit.ly/2elbNZX

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.