Виселення і житлове питання — величезні проблеми сучасної Польщі. Пьотр Іконович, ветеран польської лівиці, вже багато років активно допомагає тим, хто стикається з протиправними виселеннями, шахрайськими банківськими схемами вилучення коштів, тим, хто потребує медичної допомоги і всім, хто звертається до нього з різноманітними юридичними питаннями в Канцелярії соціальної справедливості у Варшаві, якою він керує

Пан Іконович працює у невеликому офісі з полицями, переповненими від книжок і папок з документами. Безлад одразу сигналізує кожному, хто входить до приміщення, про те, що роботи насправді багато, адже проблеми бідності і нерівності стосуються багатьох людей у країні. Ми розпитали пана Іконовича про щоденну працю канцелярії, якою він керує, і те, як їм вдається існувати без державної допомоги.

Пан Іконович пояснює, що успіх їхньої праці здебільшого тримається на солідарності спільноти. Він також додає, що його установа не є громадським рухом чи політичною ініціативою: «Це спосіб життя. Якщо хтось приходить сюди і каже, що хоче присвятити себе допомозі іншим, то я відправляю його додому, бо я не хочу, щоб таке розуміння допомоги як акту присвячення себе панувало в цьому місці. Допомагати — не означає присвячувати себе. Допомога — це звичайна і необхідна справа, це щось, що людям потрібно отримувати і віддавати кожного дня».