Запрошуємо усіх львів’ян та гостей міста відвідати презентацію брошури «Атипова зайнятість і прекаризація праці в Україні», що відбудеться 8 січня у Львові, за адресою площа Ринок, 42.

Під час презентації результатів свого дослідження автори брошури спробують розкрити феномен «атипової» зайнятості, причини все більшої популярності такого виду трудових відносин в Україні, а також описати її численні форми та наслідки «прекарної роботи» для найманих працівників.

«Тема праці і її умов не є достатньо проговореною у Львові і в Україні», — вважають автори брошури. Це одна з причин, що призводять до поширення атипових форм праці — строкової, неоформленої, позикової чи на умовах ФОПу. Не виключено, що якраз атипова зайнятість для більшості населення стала правилом. Значна частина населення країни працюють без оформлення чи отримують зарплату «в конверті».

Як такі обставини праці впливають на можливість задовольнити потреби працівниць і працівників, створити гідні умови праці та надати пенсійне забезпечення у майбутньому? Наскільки загрозливими є тенденції на ринку праці? Чим є «гнучкі» форми найму — свободою працівника чи ще більшою залежністю від роботодавця? Що нам пропонує новий Трудовий кодекс? Як ситуація на ринку праці впливає на молодь і жінок, що працюють? На всі ці питання шукайте відповіді на презентації або завантажуйте повний текст дослідження.

Співорганізатори події – Феміністична майстерня Львів.

Презентація розпочнеться о 13:00.

Вхід вільний

Зустріч у мережі Facebook

Дослідження «Атипова зайнятість і прекаризація праці в Україні» підготував Центр соціальних і трудових досліджень (ЦСТД) за сприяння Фонду ім. Фрідріха Еберта.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.