11 січня працівниці ДП «Селидіввугілля» після 10 діб голодування вирішили призупинити акцію протесту.  Про це повідомив голова Конфедерації незалежних профспілок України Михайло Волинець. Таке рішення було прийняте через суттєве погіршення стану учасниць голодування, а також часткове виконання їхніх вимог. Їм було перераховано частину боргу по заробітній платі, що й було головною вимогою акції. Було погашено 100% боргу перед робітницями за вересень, 50% за жовтень і 30% за червень 2018 року.

Проте учасниці голодування наполягають, що акція протесту «призупинена» а не припинена. Найближчим часом має відбутися зустріч із керівництвом Незалежної профспілки гірників України, Народними депутатами України й Міністром енергетики та вугільної промисловості України для обговорення подальшого погашення боргу перед шахтарями та працівницями невиробничої групи.

Нагадаємо, що у 2018 році шахтарі ДП «Селидіввугілля», у склад якого входять шахти «Україна», «Курахівська», «1/3 Новогродівська» та «Росія», провели серію акцій протесту з вимогою погашення кількамісячної заборгованості по зарплаті. У листопаді 2018 року кореспонденти «Політичної критики» відвідали шахтарське містечко, щоб дізнатися про життя та вимоги робітників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.