8 лютого о 18:00 у приміщенні львівської URBAN бібліотеки відбудеться відкриття фотовиставки про годування грудьми у публічному просторі. На виставці представлено серію фотографій, які показують реальних жінок, які годують грудьми у соціумі Львова: на вулиці, у громадському транспорті, на ринку, в магазині тощо.

Годування грудьми — майже непомітний і важливий процес, який задовольняє  базову фізіологічну потребу дитини у їжі та сприяє реалізації низки емоційних і психологічних потреб. І це невід’ємне право жінки розпоряджатися своїм тілом та бути включеною у публічний простір. Але стигматизація й сексуалізація жіночого тіла перешкоджають жінкам перебувати у громадському просторі під час процесу годування. Для уникнення незручних ситуацій та звинувачень, вони змушені залишатися вдома ізольованими, поки дитина перебуває на грудному вигодовуванні.

Тому виставка спрямована на підвищення культури сприйняття жінок-годувальниць у суспільстві. Вона є результатом спільної роботи моделей, фотохудожниць і кураторок на «Резиденції солідарності» від «Феміністичної майстерні».

Відвідати виставку можна з 8 лютого до 14 березня в URBAN бібліотеці за адресою вул. Устияновича, 4, Львів, згідно з графіком роботи бібліотеки: вівторок-п’ятниця з 11:00 до 20:00, субота-неділя з 11:00 до 19:00.

Організаторки виставки — ГО «Феміністична майстерня» за підтримки URBAN бібліотеки та Фонду інституту «Відкрите суспільство» у співпраці з Правовою ініціативою Фондів відкритого суспільства.

Подія у FB: https://www.facebook.com/events/300468817491972/

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.