У суботу, 16 березня, на території урочища Горбачиха відбудеться акція-суботник «Чиста Горбачиха». Організатори запрошують активістів, мешканців Русанівських садів та всіх, кому не байдужа доля цієї унікальної природної зони лівого берега Києва, на толоку, встановлення годівниць та приємну прогулянку. Акція покликана привернути увагу до проблеми знищення місцевості!

Горбачиха — це велика (майже 80 га) зелена зона на лівому березі Дніпра, розташована між Лівобережним масивом, Русанівськими садами та Петрівським залізничним мостом. Горбачиха має унікальну заплавну екоситему та є частиною Дніпровського екологічного коридору — головного шляху сезонних міграцій птахів північної Європи. Ще в 1994 році урочище було зарезервоване Київрадою під створення природоохоронної території, однак на заваді цьому стала передача близько 30 га на території урочища в незаконну оренду (2007). Тож наразі ця дивом вціліла зона автентичного ландшафту, флори і фауни перебуває під загрозою знищення внаслідок забудови.

У листопаді 2018 року на територію урочища завезли бетонні блоки та понтони для намиву води, а також незаконно вирубали кількадесят дерев. Розпочалася підготовка до висотної забудови (комплекс «Перлина Дніпра»), що рівноцінно знищенню довкола всього живого, тож місцева громада почала боротьбу проти забудовників. Суботник стане першим кроком у боротьбі за створення заказника «Горбачиха».

Акція розпочнеться о 12:00

Місце зустрічі: Русанівські сади, дитячий майданчик на вулиці Дамбовій (найближчий будинок — вулиця 3 Канальна, 1А)
Координати Google: 50.4736108, 30.5655250

Сторінка ініціативи SaveГорбачиха: https://www.facebook.com/savehorbachykha/  

Подія у мережі Facebook: https://www.facebook.com/events/346542552625337/

Телефон організаторів акції: +380685064347

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.