Вже завтра, 10 серпня, відбудеться відкриття другої виставки відділу сучасного мистецтва у Кмитівському музеї образотворчого мистецтва імені Й. Д. Буханчука — «Читаючи уламки». Виставка присвячена спроможності сучасного мистецтва давати відповіді на питання, пов’язані зі спадком радянського періоду. Цього разу йтиметься про життя на пострадянських руїнах та читання цих руїн як тексту.

Дослідження радянського мистецького спадку, способів його переосмислення та взаємодії сучасних форм з «руїнами» чи то «уламками» минулої доби стали ключовою ідеєю робіт сучасних художників і художниць, що будуть представлені на виставці. Тим не менш, акцент на радянському мистецтві вже спричинив скандал, а депутатка Житомирської облради Олена Галагуза ініціювала звільнення директора музею Ярослава Хуткого.

На виставці будуть представлені роботи Євгенії Бєлорусець, Володимира Воротньова, Ксенії Гнилицької, Дани Косміної, Євгена Нікіфорова, Андрія Рачинського та Даніїла Ревковського, Андрія Сагайдаковського і Анни Щербини.

Куратор: Микита Кадан.

Відкриття виставки розпочнеться о 15:00.

Адреса музею: село Кмитів Коростишівського району Житомирської області, вул. Покровська, 42.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.