Анархія працює. Не вірите нам? То запитайте у Пітера Гелдерлооса — одного з найвідоміших сучасних анархістських авторів, автора книг «Як ненасилля захищає державу» та, власне, «Анархія працює». Зустріч і презентація книги відбудеться у п’ятницю, 27 вересня, о 19:00.

Багато хто вважає, що анархізм ґрунтується на непрактичних або утопічних ідеалах. Проте ця думка ​​заснована не на критичному аналізі людських можливостей чи історичній обізнаності. Насправді це наслідок повсюдної соціальної амнезії і відчуження від нашого спільного минулого, які є наслідком безперервних процесів геноциду, колонізації і репресій. Анархічні форми соціальної організації були найбільш поширеними протягом усієї історії людства, і навіть сьогодні на будь-якому континенті анархічні способи організації повсякденного життя та боротьби з репресивними системами залишаються поширеними, хоча впізнають їх не часто. Деякі з них очевидно анархічні, але більшість ніколи не називали себе цим словом. Чому ж ми можемо навчитися з цих прикладів втілення анархії в життя? І що є головною перешкодою для розуміння анархічного ідеалу: світу без головних, без гноблення, без експлуатації?

«Анархія працює» містить приблизно 100 прикладів існування анархії на практиці: від анархічних соціальних і революційних рухів до бездержавних спільнот по всьому світу, що показують, як без поліції, в’язниць, босів, політиків, бюрократів і національних держав ми можемо подбати про себе і вирішити проблеми, що нас турбують.

Щоб дізнатися про місце проведення заходу, необхідно зареєструватися за посиланням http://bit.ly/2lSLnDk.

Книга «Анархия работает» у російському перекладі вийшла у 2012 році у видавництві «Радикальная теория и практика» та викладена у відкритий доступ. Завантажити її можна за посиланням: https://avtonom.org/news/v-razdele-biblioteka-vylozhena-kniga-pitera-gelderloosa-anarkhiya-rabotaet

Для обкладинки використана робота Давида Чичкана «Потоп», 2005 р.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.