5 жовтня, відбудеться відкриття четвертого епізоду програми «Жести ставлення» відділу сучасного мистецтва у Кмитівському музеї образотворчого мистецтва імені Й. Д. Буханчука — «Сьогодні ми будемо винаходити нації». Виставка присвячена дослідженню діалектики імперіалістичного і інтернаціоналістичного вимірів радянського проекту та процесу конструювання як імперського, так і національного міфу.

«Ми тримаємо дистанцію як по відношенню до примордіалістських фантазмів, так і до прагматики “громадянського націоналізму”. Винайдення націй – це процес, який з одного боку тримається на насильстві й виключенні, а з іншого – на поетичній уяві. Щоб укорінити конструкт “національного” у реальності, треба поливати чорнозем живою кров’ю. Щоб розібрати цей конструкт на складові – потрібно бути послідовним у мисленні» – йдеться у кураторському тексті.

Участь у виставці візьмуть: Бабі Бадалов, Олена та Віктор Воробйови, Володимир Воротньов, Ніколай Карабінович, Дана Косміна, Влодко Костирко, LAIBACH, Юрій Лейдерман, Тетяна Муравська, Станіслав Перфецький, Олексій Радинський, Олександр Стешенко, Ярослав Футимський, Сергій Шабохін.

Виставка триватиме з 5 по 25 жовтня.

Куратор: Микита Кадан.

Адреса музею: село Кмитів Коростишівського району Житомирської області, вул. Покровська, 42.

Подія у Facebook: https://www.facebook.com/events/2344205632294415

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.