22-24 жовтня в Києві в просторі MetaCulture проходитиме художня лабораторія Metamorphoses Lab, в рамках якої 16 діячок мистецтва з Вірменії, Азербайджану, Німеччини, Грузії, Молдови, Росії та України говоритимуть про сучасні фемінізми у своїй творчості та в суспільстві загалом. Для київської аудиторії заплановано вечірню програму – перформанси, кінопокази та публічні дискусії.

На декілька днів Київ стане місцем зустрічі для діячок зі сфер сучасного мистецтва, театру, літератури та кіно. Кожна з них у свій творчий спосіб працює з широкою феміністичною тематикою – становище жінок у мистецьких інституціях, сексуальне насильство, проституція, рамки ідентичності, феміністична метафорика, суспільні ієрархії тощо.

Лабораторія буде місцем інтенсивного міждисциплінарного діалогу між художницями, вони показуватимуть свої роботи, обговорюватимуть теоретичні тексти і плануватимуть подальшу співпрацю. Щовечора о 20 годині лабораторія відкриватиметься для гостей. У рамках вечірньої програми художниці та запрошені експертки говоритимуть про жінок у музичній індустрії, кіберфемінізм та #янебоюсьсказати, а також про феміністичну та антифеміністичну мобілізацію в пострадянських країнах.

Metamorphoses Lab – це частина міжнародного проекту “Метаморфози. #MeToo і фемінізм на Сході та Заході”, який здійснюється у співпраці між Goethe-Institut в Україні та Федеральним центром політичної освіти bpb, за сприяння Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Публічна програма:   

Вівторок, 22 жовтня 20:00Червоний голос
Перформанс Варвари Гранкової та Діани Буркот і дискусія про жінок в музичній індустрії та перформанс як феміністичну художню практики за участю культурологині Ганни Циби.

Середа, 23 жовтня 20:00 We can do it… online!
Дискусія про можливості феміністичної мобілізації через соціальні мережі за участю громадської діячки Насті Мельниченко та дослідниці Алли Митрофанової.

Четвер, 24 жовтня 20:00 Лихі сестри, добрі сестри
Показ фільму Валентини Петрової та Анни Щербини “Сестри” та дискусія про жіночу солідарність проти консервативного повороту в Східній Європі за участю філософині Єви Маєвської.
Модерація всіх заходів: Катерина Міщенко.

23:00Вечірка від Women Sound, експериментальної платформи для жінок-артисток.

Вхід на усі заходи вільний.

Учасниці лабораторії: Уляна Биченкова, Анна Вахрамі, Надія Валецька, Марина Винник, Маріам Габрічідзе, Ніно Гавашелі, Лейлі Гафарова, Варвара Гранкова, Поліна Заславська, Анна Звягінцева, Дана Максим, Юстина Фінк, Далія Ціппер, Інна Чеботарі, Галина Шиян, Анна Щербина.

Експертки: Єва Маєвська, Настя Мельниченко, Алла Митрофанова, Ганна Циба.

Музикантки Women Sound: ≈Waveskania≈, Настя Воган із проектом Cyclones slowly rose, MARANA, CONCRETE, NFNR.

Графічний дизайн проекту: Уляна Биченкова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.