У середу, 27 листопада, о 15:00 відбудеться чергова акція на захист кінотеатру «Київ». На цей час у кінотеатрі заплановане виїзне засідання комісії власності «з метою дослідження стану приміщень».

Стан приміщення для міської влади не мав би бути новиною, адже, як з’ясували журналістки «Політичної критики», про нього не раз звітували комунальні служби. Тим не менше, про проблему заговорили лише в контексті зменшення вартості оренди для нового орендаря, тоді як сам кінотеатр продовжує стояти із забарикадованими дверима.

Вимоги організаторів і організаторок акції лишаються незмінними:

1. Розірвати договір оренди з ТОВ «Сінема-Центр», яке вже порушило взяті на себе такі зобов’язання перед містом:

а) сплачувати 2119253 грн/міс за оренду кінотеатру «Київ», які воно обіцяло на конкурсі-аукціоні, у такий спосіб обійшовши конкурентів, інших чотирьох учасників;

б) презентувати концепцію розвитку кінотеатру «Київ» протягом 30 днів з моменту підписання акту приймання-передачі об’єкта.

2. Проводити конкурси на право оренди культурно-історичних об’єктів, зосереджуючись на змістовній складовій (у випадку кінотеатрів – репертуарі). Залучати експертів і громадськість до обговорення.

3. Встановити конкретні квоти та час на покази артхаузного, інтелектуального, незалежного, авторського кіно – зберегти кінотеатр «Київ» у форматі культурного центру.

4. Провести розслідування щодо перевищення службових повноважень працівниками КП «Муніципальна охорона», КП «Київкінофільм», Департаменту комунальної власності, Департаменту культури КМДА.

5. Заборонити реконструкцію кінотеатру «Київ» – у наших реаліях є ризик втратити автентичний вигляд пам’ятки архітектури.

6. Заборонити приватизацію кінотеатру «Київ» та інших культурно знакових об’єктів. Сформувати культурно спрямовану стратегію розвитку міста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.