1 травня о 14:30 у рамках правозахисної програми Rights Now! Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться онлайн-дискусія 1Детальніше з особливостями онлайн-формату, в якому проходить 17-й Docudays UA, можна … Continue reading «Mama I’m a criminal», присвячена обговоренню можливостей для відновлення неповнолітніх, що підозрюються у вчиненні злочину.

Часто діти, які вчинили навіть незначне правопорушення, засуджуються до реальних тюремних строків і вже не можуть повноцінно повернутись у суспільство. А інколи – вдаються до серйозніших злочинів. Рік тому в Україні стартував пілотний проєкт «Програма відновлення неповнолітніх, що підозрюються у вчиненні злочину». Вона дає другий шанс дітям, які вчинили злочин невеликої чи середньої тяжкості вперше і готові виправлятись. Програма дозволяє вивести дитину з кримінального процесу, якщо вона примириться з потерпілим, відшкодує завдану шкоду та пройде програму ресоціалізації. У цьому допомагають медіатори та психологи.

Спікери:

●  Представник Офісу Генерального прокурора;

● Олександр Баранов, в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги;

●  Петро Кобзар, адвокат-медіатор, який співпрацює з системою Безоплатної правової допомоги.

Модераторка – Ірина Шиба, виконавча директорка Фундації DEJURE.

Трансляція події буде на сайті фестивалю. Аби отримати нагадування про подію, можна зареєструватися за лінком: https://bit.ly/3eRZJec.

Правозахисна програма Rights Now! – це щорічний майданчик для дискусій, лекцій, майстер-класів, тренінгів, а також показів документальних стрічок та їх обговорень. Щороку у рамках Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Rights Now! беруть участь правозахисники, громадські організації, активісти, представники державних органів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Примітки

Примітки
1 Детальніше з особливостями онлайн-формату, в якому проходить 17-й Docudays UA, можна ознайомитися на сайті фестивалю. – Прим. ред.