Поліція затримала 5 людей під час акції протесту протесту під білоруським посольством у Києві. Всі вони члени анархістського руху. Один з учасників намагався кинути яйце у будівлю посольства, після чого поліція затримала його та ще чотирьох активістів, які намагалися перешкодити затриманню. Наразі вони перебувають у Шевченківському управлінні поліції. Серед них і колишній політв’язень та анархіст з Криму Олександр Кольченко.

Під час затримання учасників акції, до поліція застосувала до них силу: «Походу лёгкие телесные у всех. Всех по асфальту потаскали, посдирали колени, локти. Мне пока несли 2-3 раза в печень пробили, следов нету, потом, поставив к стене, коленом в бедро несколько раз зарядили, потом снова положили и стали коленом на спину, чтобы было тяжело дышать. Под придавленное лицо поставили ботинок. В автозаке одному из наших стало плохо, сказал что кружится голова, просил вызвать скорую, менты насмехались» — передає один із затриманих.

Учасники акції під посольством висловлювали солідарність з протестами, що розпочалися у Білорусі та вимагали від Президента України не визнавати результати президентських виборів у Білорусі, засудити політичні переслідування незгодних з політикою Лукашенко та запропонувати політичний притулок учасникам протесту, що звернуться з таким проханням в українське посольство.

Фото, відео: Ґрати, Стас Юрченко

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.