Запрошуємо вас на відкритий показ фільму «Провінція» (2019), що відбудеться у вівторок, 25 серпня о 21:00 біля арки Дружби народів у рамках фестивалю «Молодість».

Стрічка розповідає історію фермерки-вдови, яка починає нове життя за власними правилами, борючись із корупцією та несправедливістю у своїй громаді.

Режисер фільму – Ґрімур Гаконарсон (Ісландія). Він закінчив Школу кіно і телебачення Академії виконавських мистецтв у Празі. Його повнометражним дебютом став фільм Summerland. Згодом  він зняв документальний фільм Hreint Hjarta. У 2015 році його фільм Hrútar здобув нагороду в секції «Особливий погляд» у Каннах.

Як пише у своїй рецензії для Cineuropa Давіде Аббатешіані (Davide Abbatescianni), «фільм Гаконарсона — це потужна розповідь про бунт, що відбувається у закритій спільноті, і вона слугує метафорою для всіх пригноблених громад. Стрічка критикує корупцію, монопольну владу окремих бізнесів та капіталізм як такий. […] Попри те, що ситуація занурена у цілком конкретний контекст сільської місцевості в Ісландії, вона слугує прекрасною ілюстрацією того, що може відбуватися у віддаленому регіоні будь-якої країни, де реальна влада часто перебуває у руках кількох впливових людей».

Трейлер фільму (з англійськими субтитрами): https://bit.ly/3glMfa8

Вхід вільний.

Більше про програму фестивалю можна дізнатися на сайті molodist.com.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.