Національний природний парк «Тузлівські лимани» — це унікальні екосистеми площею 27865 га. Ці водно-болотні угіддя відіграють велику роль у природному функціонуванні та взаємодії прибережних екосистем Чорного моря, а також є місцем гніздування і зимівлі десятків тисяч птахів. Протягом останніх років «Тузлівські лимани» висихають через діяльність браконьєрів, які для вилову кефалі перекрили надходження води до лиманів. Як наслідок, третина території вже перетворилася на пустелю, а тварини, риба та птахи, що населяють природний парк, гинуть.

Сергій Лисенко, режисер документального фільму «Лимани — бій за Рай», який долучився до ініціативи, зазначає:

«Керівники Національного парку написали сотні звернень до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Президента, МВС, Прокуратури, Одеської обласної адміністрації тощо, виграли кілька судових процесів, але незаконний риболовецький бізнес успішно працює».

Аби відновити надходження води в лиман, активіст_ки збирають 450 000 гривень на купівлю екскаватора і хочуть самотужки прокопати протоку між лиманами та Чорним морем. Учасники ініціативи зробили сайт, де можна детально ознайомитися з проблемою і долучитися до збору коштів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.