До 23 квітня у межах міждисциплінарної програми DOCU/СИНТЕЗ на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA відбувається виставка фотографій Олександра Чекменьова «Ласкаво просимо, вхід заборонено» і проєкт медіахудожни_ць Photinus Studio, артгрупи SVITER та Івана Світличного «Добре проторені зв’язки».

«Добре проторені зв’язки» — це мультимедійний проєкт, у якому українські медіахудожни_ці Photinus Studio, SVITER Art Group та Іван Світличний вступають у діалог з візіонерськими розробками вчених 1960–1980-х та науково-популярним кіно студії «Київнаукфільм» того ж періоду. У виставку увійшли фільми, що умовно репрезентують майже 30-річний період роботи кіностудії: «Вічний пошук» (1967), «Микола Амосов» (1971), «Полонити завданням небувалим» (1982).

3D-виставка фотографа Олександра Чекменьова «Ласкаво просимо, вхід заборонено» представляє дві серії робіт, створених у закритій психіатричній лікарні міста Овруч наприкінці дев’яностих: кольорову (репортажну) та чорно-білу (постановочні портрети). Виставка ставить під питання межу між патологією та нормою, унаочує, з одного боку, соціальне життя та взаємодії у психіатричній лікарні як соціальному інституті, а з другого — оприявнює примусовість та несвободу закритого закладу.

Програма DOCU/СИНТЕЗ за посередництва медіамистецтва переосмислює сучасність, можливості документалістики та галерейного простору.

Відвідати події програми можна в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.