20 листопада відкрилася онлайн-виставка «ДО(К)ВІРА (Trust Cut)», присвячена критичному погляду на документальне кіно як жанр. А у вівторок, 23 листопада, о 19:00 відбудеться кураторська онлайн-екскурсія, на якій кураторки розкажуть детальніше про структуру виставки, а також покажуть свій спосіб блукання нею та кілька захованих там «секретиків».

Виставка складається з трьох частин: пролог, центральна «грибниця» (Underwater), епілог. «Грибниця» виросла з більше ста сирих відео- та аудіоматеріалів фільму режисерки Оксани Казьміної Underwater (документальний фільм, робота над яким триває з 2016 року і який планується до завершення у 2023 році). Також вона містить художні роботи учасниць фільму Underwater. Виставкою можна подорожувати годинами (вона буде доступна протягом року), щоразу обираючи та вибудовуючи різні маршрути. 

Із експлікації: «Чи аналізує документальне кіно себе? І як нам критично розглядати його збоку? Очевидним рішенням видається можливість зазирнути «за лаштунки» документального виробництва. Оксана Казьміна, режисерка фільму «На глибині» (Underwater), надала нам доступ до сотень годин відзнятого нею та її знімальною командою матеріалу, запросивши нас у такий спосіб до відкритого спостереження за взаєминами (у тому числі тими, які існують поза кадром) між нею та героїнями її документальної оповіді. Досліджуючи Underwater, ми заздалегідь знаємо, що перед нами не фільм як одиничний результат навмисної дії, а фільм як процес, «фільм як текст і практика тіла» (за режисерською концепцією)».

Посилання на онлайн-екскурсію: https://us02web.zoom.us/j/3659040846?pwd=SHlRMXlPYUhvelNHZmg4QVBIeEN5dz09

Учасниці виставки: AntiGonna, Наталка Дяченко, Оксана Казьміна, Ксенія Платанова, Марія Проніна

Кураторки: Валентина Петрова і Юлія Сердюкова

Ініціаторка проєкту та співавторка ідеї: Оксана Казьміна

Дизайн і верстка сайту: Настя Теор

Титульне фото: Лирика Дяченко з серії фотографій «Прогулянка», представлених на виставці.

Монтаж трейлера виставки: Валентина Петрова, Юлія Сердюкова, Михайло Челноков.

У подальшому планується дискусія з учасницями фільму та виставки, а також додаткові кураторські екскурсії (в тому числі англомовні). Для того, щоб дізнатися про розклад майбутніх подій, приєднуйтесь до фейсбук-івенту виставки за посиланням.

Виставку створено у співпраці з «Фріфілмерз» і за підтримки Rosa Luxemburg Stiftung в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.