21 жовтня о 19:00 під Офісом Президента України на вул. Банковій, 11 відбудеться акція щодо питання медичного канабісу.

На акції прозвучать твори Сєрґєя Рахманінова, Фредеріка Шопена, Філіпа Ґласа, Франца Шуберта у виконанні Evening Joy Quartet. В обрамленні камерної музики буде представлено звернення українських медичних пацієнт_ок.

Представни_ці громадських організацій заявляють, що з минулої осені в Україні повністю зупинено реалізацію положень Стратегії державної політики щодо наркотиків про врегулювання наукових досліджень канабіноїдів, як анальгетиків та інших лікарських засобів. Також владою було заблоковано вирішення питання доступу важкохворих до препаратів медичного канабісу.

У жовтні 2019 року президент України Володимир Зеленський заявив, що закон про легалізацію медичного канабісу не на часі. «Ті, що хочуть — потерплять…» — ця цитата позначилась на долях сотень тисяч важкохворих україн_ок, чиє право на життя, захист свого здоров’я і доступ до ефективного лікування й надалі порушується. За рік тема медичного канабісу стала «табу» для урядових експертів у сфері охорони здоров’я, а україн_ки відчули радикальну зміну риторики — питання доступу хворих до ліків від уряду коментують виключно поліцейські чиновни_ці.

Подія на Facebook: https://www.facebook.com/events/697141137827816/

Чільне фото: Марш Свободи 2018, Політична критика

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.