Запрошуємо вас на одноденну виставку-продаж робіт сучасних українських художників, організовану Метод Фондом та арт-центром Closer у рамках краудфандингової кампанії «Про встановлення факту цензури». Метою кампанії є підтримка судового процесу щодо визнання знищення роботи художника Володимира Кузнєцова «Коліївщина: Страшний суд» актом цензури та підвищення правової обізнаності творчих працівників. Виставка-продаж відбудеться 24 травня в приміщенні арт-центру Closer, з 18:00 по 21:00.

У 2013 році в переддень відкриття виставки «Велике і Величне» в музейному комплексі «Мистецький Арсенал» настінний розпис художника Володимира Кузнецова «Коліївщина: Страшний суд», створений для цієї виставки, був замальований чорною фарбою за розпорядженням директорки музейного комплексу Наталії Заболотної. Виставка була присвячена святкуванню 1025-ї річниці хрещення Русі й супроводжувалася офіційними заходами за участі перших осіб держави.

У 2015 році Володимир Кузнецов розпочав тривалі судові процеси на захист свого права на свободу висловлювання. Його останній позов проти «Мистецького Арсеналу» та Наталії Заболотної стосується визнання акту цензури, порушення авторських прав та моральної компенсації за ці порушення. У лютому 2018-го суд виніс ухвалу про закриття провадження щодо визнання акту цензури за цим позовом. Але 18 квітня 2018 року Апеляційний суд поновив розгляд справи про визнання акту цензури в суді першої інстанції

Протягом події ви також зможете підтримати краудфандинг, придбавши художні роботи, вибравши подарунки від художниць і художників, партнерок і партнерів, які долучилися до кампанії. Роботи на підтримку кампанії можна переглянути за ось цим посиланням.

Краудфандингова кампанія «Про встановлення факту цензури»

Учасниці та учасники виставки: Анна Щербина, Катерина Єрмолаєва, Ксенія Гнилицька, Микола Рідний, Сергій Сабакарь, Володимир Кузнецов, Віталій Янковий, Анна Звягінцева, Олексій Салманов, Давид Чичкан, Марія Полтораченко, Станіслав Турина, Антон Карюк, Дана Косміна, Олександр Бурлака, Леся Хоменко, Антон Саєнко, Микита Кадан, Олексій Сай, Жана Кадирова, Лада Наконечна, Євгенія Белорусець, Ларіон Лозовий, Максим Рачковський, Олег Тістол.

Подія на Facebook: https://www.facebook.com/events/1707962905977320/

Детальніше про кампанію: https://thefactofcensorship.wordpress.com/події-events/

Історія справи В.Кузнецова: http://volodymyrkuznetsov.com/CENSORSHIP-IN-MYSTETSKYI-ARSENAL

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.