У понеділок, 19 листопада, о 15 годині у прес-центрі Національної спілки журналістів України відбудеться прес-конференція робітників Смолинського торфозаводу та представників Незалежної профспілки гірників України. На прес-конфереції йтиметься про загрозу рейдерського захоплення двох торфозаводів у Чернігівській області та про подальшу долю цієї галузі.

Як ми повідомляли раніше, в кінці жовтня на ДП «Чернігівторф» було призначено нового директора — вже 23-го за останні 10 років. На думку трудового колективу та профспілок, єдиною метою цієї кадрової ротації є рейдерське захоплення підприємства, що є головним постачальником дешевого палива для багатьох державних установ Чернігівщини: дитячих  садків, бібліотек, шкіл. Саме ж призначення, стверджують вони, було здійснене з порушеннями і лобіюється особисто керівництвом головного галузевого підприємства ДП «Укрторф». Тож нового директора не визнають і обіцяють не допустити його до управління.

Про події довкола «чорного золота» Чернігівщини на прес-конференції розкажуть:

Михайло ВОЛИНЕЦЬ, голова Незалежної профспілки гірників України;

Андрій СТРАХОВ, голова первинного осередку НПГУ Смолинського торфобрикетного заводу ДП «Чернігівторф»;

Аліна БАЗАРНОВА, заступник голови Незалежної профспілки гірників України, голова первинного осередку НПГУ ДП «Волиньторф»;

Володимир ГРИЩЕНКО, головний механік Смолинського торфобрикетного заводу ДП «Чернігівторф».

Акредитація журналістів за телефонами: (044) 235-82-33, (067) 450-90-11, (099) 140-02-79.

Більше про ситуацію на Смолинському торфозаводі ви можете дізнатися з репортажу Олексія Аруняна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.