1 березня, у Львові, відбудеться презентація збірки журналістських репортажів «Невидима праця», опублікованих виданням «Політична критика».

Робітник і робітниця — ключові образи радянської візуальної пропаганди, монументального та образотворчого мистецтва. Їм була відведена фундаментальна роль у зміні реальності на шляху до майбутнього, а друковані видання рясніли інформацією про неймовірні здобутки людей праці. Але з крахом Радянського Союзу ситуація кардинально змінилася. На сцену вийшли нові герої: молоді бізнесмени, представники «креативного класу», стартапери. І хоча самі робітники й робітниці нікуди не ділися, говорити про них стало не сучасно. Попри те, що економіку країни і далі створюють переважно їхні руки, для медіа їхня праця стала «невидимою».

«Невидима праця» — це збірка 10 найкращих історій, які зібрали журналісти «Політичної критики» про роботу і щоденний побут людей суспільно важливих професій, які не часто потрапляють у ЗМІ: водіїв тролейбуса, машиністів, швачок, шахтарок і багатьох інших, зібраних у різних регіонах країни. Історії їхніх робочих буднів, їхнього дозвілля (чи його браку), історії їхньої боротьби. Це голос «знизу», що дає можливість критично поглянути на реформи останніх років і краще зрозуміти, чим живе Україна за межами високих кабінетів.

Запрошуємо всіх, кому буде цікаво про це почути.

Подія відбудеться о 18:00 у приміщенні «Феміністичної майстерні» за адресою пл. Ринок, 42 (вхід через подвір’я).

Участь у презентації візьмуть:

Сергій Мовчан — журналіст видання «Політична критика», координатор проекту «Невидима праця».

Марта Божик — активістка «Феміністичної майстерні».

Презентація відбудеться спільно з ГО «Феміністична майстерня».
Завантажити електронну версію збірки чи переглянути її онлайн ви можете за посиланням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.