Харків — одне з найбільших промислових міст України. Таким він був за минулих часів, таким лишається і зараз. Але дещо відтоді змінилося безповоротно. Робітник і робітниця – ключові фігури радянської ідеології — хоча нікуди й не зникли, але поступилися місцем героям нового часу: бізнесменам, представникам «креативного класу», стартаперам. Про те, чому робітники перестали бути героями ЗМІ, а тема праці відійшла на другий план, ми хотіли б поговорити на презентації збірки журналістських репортажів «Невидима праця», що відбудеться у Харкові 23 квітня.

«Невидима праця» — це збірка 10 найкращих історій, які зібрали журналісти «Політичної критики», про роботу і щоденний побут людей суспільно важливих професій, які не часто потрапляють у ЗМІ: водіїв тролейбуса, машиністів, швачок, шахтарів і багатьох інших. Це зібрані в різних регіонах країни історії їхніх робочих буднів, їхнього дозвілля (чи його браку), історії їхньої боротьби. Це голос «знизу», що дає можливість критично поглянути на реформи останніх років і краще зрозуміти, чим живе Україна за межами високих кабінетів.

Презентація відбудетьсяу приміщенні «Прайд Хаб» за адресою м. Харків, Подільський провулок, 9. Початок о 19:00. Вхід вільний.

Завантажити електронну версію збірки чи переглянути її онлайн ви можете за посиланням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.