Музиканти, організатори і учасники першого Київського клезмер-фесту запрошують усіх на антирейдерський концерт. 26 травня о 15:00 на Пейзажній алеї біля Історичного музею зберуться і будуть грати Pushkin Klezmer Band і TOPORKESTRA, «Хамерман Знищує Віруси» і GrozovSka Band, Vexlarsky і #KYIVMISTAh, Babuci and Brothers і «Дичка».

Рік тому організатори цього концерту придумали й організували перший у Києві масштабний клезмерський open-air — Kyiv Klezmer Fest. На ньому виступили зірки єврейської музики: Девід Кракауер і Ancestral Groove з Нью-Йорка, Amsterdam Klezmer Band, ізраїльтяни MÃLØX. З України були Фелікс Шиндер і «Гроші вперед», Toporkestra, Konsonans Retro, «Гудаки», Babuci & Brothers і Pushkin Klezmer Band.

Але цього року фестивалем займаються люди, які не мають жодного стосунку до клезмерської музики. Вони скористалися плодами праці організаторів торішнього фестивалю і отримали гроші з міського бюджету. Фестиваль, який проходить зараз під тією ж вивіскою на тому ж місці, за словами оригінальних організаторів, — фейковий. Від торішнього там залишилася тільки назва та тексти (авторське право на графіку їм вдалося захистити). Назва, але не контент: у програмі Kyiv Klezmer Fest 2019 немає єврейських музикантів.

Організаторам не під силу змагатися з рейдерами, які виступають від імені міської влади. У них немає звань і статусів, вони — звичайні музиканти-фрілансери. Але вони можуть далі грати музику, яку люблять і заради якої живуть.

Організатори обіцяють, що справжній клезмер-фест обов’язково буде, і вони над ним працюють. А поки вони вирішили зіграти в Києві веселий антирейдерський концерт.

Місце: Київ, Пейзажна алея біля Історичного музею

Час:  26 травня о 15:00

Подія на Facebook

Якщо ви помітили помилку, виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.